Igre s američkom inačicom ruleta

Igre s američkom inačicom ruleta

Pročitaj

Prikaži sve članke

Porijeklo ruleta

Mrežni rulet jedna je od najpopularnijih kasino igara koja privlači mnoge igrače u virtualni svijet kockanja. To je jednostavna i uzbudljiva igra koja kombinira elemente sreće i strategije. U digitalnom dobu donosi nove načine uživanja u iskustvu igranja iz udobnosti vašeg doma ili u pokretu.

Točno porijeklo ruleta nije posve jasno. Neke teorije kažu da su se igre poput ruleta igrale u drevnoj Kini gdje su napravili kotač ne s brojevima, već sa slikama životinja. Druge teorije govore o igri rimskih legionara koji vrte kotač bojnih kola ili štit. Jednostavno bi pogodili koji će se simbol pojaviti što je vrlo slično modernom ruletu.

Američki rulet s dvije nule

Najveća sličnost modernom ruletu su igre koje su se razvile u Europi u 17. i 18. stoljeću. Jedna popularna teorija je da se francuski matematičar Blaise Pascal može smatrati ocem ruleta. Kada je 1655. pokušao napraviti perpetuum mobile, napravio je mehanizam koji je bio vrlo sličan kotaču ruleta. Igra se postupno proširila iz Francuske u Europu i kasnije u Ameriku. Dok je europska verzija ruleta s jednom nulom (0) postala standardna u mnogim dijelovima svijeta, Amerikanci su u 19. stoljeću dodali drugu nulu (00) u polje za igru, što je dovelo do američkog ruleta.

Američki rulet se razlikuje od svog francuskog prethodnika uglavnom po prisutnosti dvostruke nule (00). Ova promjena u strukturi ruleta može se na prvi pogled činiti kao mali detalj, ali ima prilično dubok učinak na strategije igrača i njihove šanse za dobitak. Dodatno polje povećava prednost kuće s 2,7% u europskom ruletu na 5,26% u američkoj varijanti. Ipak, mnogi igrači preferiraju američku verziju ruleta. Osim toga, neka kasina nude igre s raznim dodatnim opcijama klađenja koje pridonose uzbuđenju i adrenalinu igre.

Kockanje ima duboke korijene u ljudskoj povijesti, a američki rulet među njima zauzima posebno mjesto. To je kombinacija slučajnosti, rizika i strategije, a sve to uz svjetlosne bljeskove kotača. Iako originalni rulet ima europske korijene, američka verzija je donijela novitete, što ga čini jedinstvenim i traženim u cijelom svijetu.

Rulet