Ruleti po vrsti

Ruleti po vrsti

Osnovne verzije ruleta

Zbog svoje povijesti i popularnosti, rulet se naziva kraljicom kasino igara. Porijeklo ruleta seže u 18. stoljeće i potječe iz Francuske. Izvorni naziv igre je „roulette”, što se s francuskog prevodi kao „mali kotač”. Rulet se može pronaći u svim dobrim kasinima, a u ovom modernom dobu igru možete igrati u svakom dobrom mrežnom kasinu na svom mobilnom telefonu.

Prije nego što se upustite u zabavu ruleta, svakako pregledajte sve najvažnije odredbe i pravila ruleta. Razlike mogu biti u pravilima, jer poznajemo nekoliko vrsta ruleta. Osnovne verzije su europski, francuski i američki rulet.

Vjerojatno najigranija vrsta na svijetu trenutno je rulet s europskim pravilima. Vrlo je slična francuskom ruletu, jer u obje igre postoji samo jedna nula na kotaču. Samo ih detalji razlikuju. Dok su u francuskom ruletu znakovi na stolu na francuskom, a djelitelj također komunicira na francuskom, u europskom ruletu znakovi su na engleskom, a djelitelj komunicira na jeziku zemlje u kojoj se igra.

Treća, ništa manje poznata vrsta je američki rulet. Najveća razlika između ovog ruleta i europskog i francuskog ruleta je u tome što postoji jedan dodatni okvir na kotaču i na stolu. U američkom ruletu možete se kladiti na 00 i na 0. Dodatni okvir povećava prednost kuće s 2,7% za europski i francuski rulet na 5,26% za američku verziju. Unatoč ovom značajnom nedostatku, američki tip ruleta također ima mnogo obožavatelja.

Uz tri gore spomenute verzije ruleta, neka mrežna kasina nude druge naslove koji slijede kombinaciju pravila ili potpuno drugačija pravila. U svakom slučaju, na vama je koju ćete igru odabrati. Na ovoj smo stranici popisali neke zanimljive igre prema vrsti i svakako vam preporučujemo da ih pogledate. To možete učiniti besplatno, što će vam pomoći da ih bolje upoznate.

Rulet