Druge igre ruleta s neobičnim kombinacijama

Druge igre ruleta s neobičnim kombinacijama

Pročitaj

Prikaži sve članke

Osnovne vrste igara ruleta

Ako mrežni kasino želi doprijeti do najvećeg mogućeg broja igrača, nastoji dodati stolne igre u svoj portfelj uz automate za igre, osobito kraljicu ovih igara, rulet.

Najčešće vrste koje se susreću u mrežnim kasinima uglavnom su europski i francuski rulet. Među njima nema velikih razlika, radi se o praktički istim pravilima, kotaču i istom igračem polju koje često dolazi u dva formata, klasičnom i Racetrack polju s okladama na susjedne brojeve u kotaču. Jedina razlika može biti u jezičnoj verziji ili posebnoj okladi „La Partage” gdje se polovica iznosa oklade vraća ako se dobije nula.

Ponekad možete naići i na američki rulet, ali za razliku od gore navedenih, on ima dvije nule.

Ostale netradicionalne verzije ruleta

Igrači inače cijene dobre stare klasike, pa ih posebne vrste ruleta vjerojatno neće toliko privući. Ipak, neke tvrtke eksperimentiraju s ovom klasičnom igrom kako bi privukle one kojima su osnovne vrste dosadile ili samo žele isprobati nešto novo i neobično.

Neke od promjena u odnosu na originalni rulet su u veličini samog kotača i broju mjesta. U klasičnoj verziji imamo ih 36, a s nulom imamo ukupno 37. Međutim, u nekim posebnim takozvanim miniruletima ima ih samo 13 (12+0), a u većoj verziji može biti i do 101 (100+0).

U nekim drugim verzijama kotaču je dodan dodatni prsten, a polje za igru ima dodatne okvire za posebne oklade ili nasumično dodijeljen bonus broj ili znak u polju za igru. Alternativno, možete igrati Multiwheel Roulette gdje se više kotača vrti istovremeno. Vrlo specifična vrsta je kineski rulet, gdje su brojevi zamijenjeni znakovima (životinjama) kineskog kalendara.

U rijetkim slučajevima, promjene mogu čak utjecati na način na koji dolazimo do samih brojeva. Lijep primjer je starija igra Pinball Roulette tvrtke Playtech, gdje konačni broj ne određuje kotač, već fliper. U njemu se loptica izbacuje i nasumično se odbija do brojeva koji se kreću na dnu.

Rulet